DESKIN gebruikt cookies om u de beste service te kunnen garanderen. Meer informatie hierover vindt u in onze gegevensbeschermingsregels. Door gebruik te maken van onze website verklaart u zich akkoord met de toepassing van cookies. Indien u niet akkoord gaat, klik dan hier a.u.b Klik alstublieft hier, als u hiermee niet akkoord gaat. ×

Onze aanbieding richt zich uitsluitend aan de industrie, Handel, overheden en vergelijkbare instellingen. Daarom zijn onze prijzen excl. BTW.

Bureaustoelen

Waarom hebben zoveel werknemers rugklachten? Het antwoord is eenvoudig : u zit verkeerd. Maar wat is dan "juist zitten" en hoe ziet de perfecte bureaustoel er uit? De volgende 7 vragen en antwoorden maken alles duidelijk, en weet u waarom u op een ergonomische DESKIN bureaustoel juist zit :

Tot 1/3 van zijn tijd brengt de moderne mens aan een bureautafel door – en de tendens neemt verder toe. Maar diegene de pech heeft om op een slechte stoel te zitten, zal vroeg of laat rugklachten krijgen. Nog erger zijn de chronische en langdurige beschadigingen die eruit voortvloeien. 80% van de bevolking lijdt aan rugklachten, 30% van de 35 tot 50-jarigen hebben zelfs over chronische klachten. Studies wijzen uit dat meer dan 70% van de werknemers een foute zithouding aanneemt. Enkel al vanuit deze achtergrond betaalt een investering in een kwaliteitsvolle bureaustoel zich terug. Want een ergonomische bureaustoel is goedkoper als 1 dag ziekteverzuim.

In onze webshop heeft u een grote keuze aan individueel aanpasbare bureaustoelen, geheel volgens de wetgeving en u er dus zeker van kan zijn een stabiele, kwaliteitsvolle stoel met een mooi design aan te kopen. Welke criteria belangrijk zijn bij de keuze voor een stoel, kan u hier lezen :

Alle bureaustoelen van DESKIN voldoen minstens aan de wettelijke kwaliteitsnormeringen van veiligheid en ergonomie (Norm DIN EN-1335). Deze vereisten zijn :

Stabiliteit en kantelbeveiliging, ook bij grote rugneiging van de rug. Voorzien van minstens 5 wielen. Veiligheidsmaatregelen tegen onverwacht wegrollen. Aanpassing van de rolweerstand aan het vloertype. Lichte vering bij het neerzitten, om felle stoten tegen de wervelkolom te voorkomen. Bureaustoelen mogen geen scherpe kanten hebben. Zowel zit als rug dienen vast, comfortabel en ademingsactief gepolstert te zijn. Het zitvlak dient hoogteverstelbaar te zijn van 42 tot 55 cm. De zitdiepte instelbaar van 38 tot 44 cm, de zitbreedte dient minimum 40 tot 48 cm te bedragen. De rug dient ook hoogteverstelbaar te zijn en een breedte hebben tussen 36 tot 48 cm.

De rug dient in verschillende werkhoudingen optimaal ondersteunt en ontlast te worden. Raadzaam is een synchroonmechanisme, die een dynamische zithouding en daardoor zorgt voor een ontlasting van de wervelkolom. Om zowel nek els schouders te ontlasten zijn hoogteverstelbare armleggers aan te raden (20 tot 25 cm verstelbaar). De armlegger dient min. 20 cm lang en 4 cm breed te zijn.

Natuurlijk hebben onze bureaustoelen geteste en gecertificeerde mechanismes en voorzien van duurzame kwaliteismaterialen. Zo hebben alle stoelen een TÜV-kwaliteitslabel en een GS-label. Dit GS-label toont aan dat het voldoet aan de veiligheidsvereisten. Het “vlamvertragend”-logo heeft betrekking op de bekledingsstof volgens DIN EN 1021 voor sigarettengloed, lucifers. Alle D1-stoffen zijn vlamvertragend. Alle bureaustoelen en bezoekersstoelen met D1-stof kunnen onderling met elkaar gecombineerd worden doordat ze hun identieke stof hebben. D1-stoffen bestaan uit 100% recycleerbaar – polyester en hebben het "Second Nature"-certificaat. U heeft de garantie dat er enkel milieuvriendelijke, niet-metaalhoudende verf werd gebruikt. Naargelang het model heeft u 3 tot 5 jaar garantie. U wil u kantoren ergonomisch inrichten? Ook criteria zoals licht, geluid en temperatuur speelt een rol. In onze leidraad "Ergonomie op de werkplek hebben wij de belangrijkste specificaties opgesomd..

Bedrijfsartsen zijn het er reeds lang over eens dat langdurig statisch zitten zal leiden tot rugklachten. Rugklachten kunnen leiden tot wervelkolomklachten.

De maatregelen tegen rugklachten en de langdurige gevolgen ervan zijn heel eenvoudig: actief-dynamisch zitten. Door een bewegend zit- en rugvlak bent u verplicht voortdurend van zithouding te veranderen. Het positieve neveneffect is reeds na korte tijd merkbaar.

Bureaustoelen van DESKIN zijn verkrijgbaar met verschillende mechanismes:

Synchroonmechanisme : Bij een synchroonmechanisme bewegen zit en rug zich in verhouding 1:3 naar achter. Hierbij gaat het zitvlak licht naar beneden als de rug naar achter gaat. De tegendruk van de rug kan aan het lichaamsgewicht aangepast worden. De neiging van de rug is in verschillende standen instelbaar. Het synchroonmechanisme zorgt voor een uitermate hoog zitcomfort.

Kniematic-mechanisme : bevordert bewegend zitten, indien zit en rug synchroon t.o.v. elkaar bewegen De tegendruk van de rug kan aan het lichaamsgewicht aangepast worden. De neiging van de rug is in verschillende standen instelbaar.

Automaticmechanisme : Het mechanisme zorgt voor een simultane beweging, door de automatische tegendrukinstelling van de rug bij iedere gebruiker. De rug is in meerdere standen in neiging instelbaar.

Wippmechanisme : zit en rug bewegen zich in een vaste hoek naar achter. De tegendruk van de rug kan aan het lichaamsgewicht aangepast worden. De neiging is in verschillende standen instelbaar.

Permanent-contactmechanisme :bij lichte tegendruk gaat de rug naar, waarbij het zitvlak vast blijft staan. De tegendruk is individueel instelbaar.

Als het om actief-dynamisch zitten gaat, kunnen we u ook de onderserie “krukken” en “sitness” aanbevelen. Speciaal ontwikkelde fitneskrukken zorgen met een horizontaal en verticaal swingeffect dat u continu in beweging blijft. Uw wervelkolom zal u dankbaar zijn.

Iedere persoon is anders en heeft zijn eigen zitgewoonten. Om deze reden ontwikkelt DESKIN zoveel verschillende bureaustoelen.